Hoe kan het juiste incasso bureau mij helpen?

Soms kun je er niet omheen en heb je een incasso bureau nodig om je te helpen bij het innen van bedragen die te lang open staan. Veel bedrijven wachten vaak te lang met het inschakelen van hulp hierbij. Het is nooit leuk om de vordering van een betaling uit te besteden. Nog minder leuk is het als je als bedrijf wel producten of diensten hebt geleverd en er niet voor betaald krijgt. Met het juiste bureau kun je veel bereiken zonder dat het de relatie met je klanten onnodig schaadt. In dit artikel vertellen we je alles over wat een professioneel bureau voor je kan betekenen. Zo kun je voortaan sneller schakelen en heb je geen last meer van wanbetalers.

Met het juiste bureau heb je sneller je geld

Met het inschakelen van het juiste incasso bureau heb je sneller je geld. En dat niet alleen, openstaande betalingen waarbij je het zelf niet voor elkaar krijgt om ze te innen, worden vaak wel betaald na tussenkomst van een bureau. Je krijgt dus niet alleen sneller je geld, je krijgt ook meer geld betaald dan je zelf kunt realiseren. Vreemde ogen dwingen en dat geldt zeker als je een professioneel bureau inschakelt om wanbetalers hun facturen te laten betalen. Aarzel daarom niet en zet de stap om te lang openstaande posten over te dragen.

Een incasso bureau zorgt dat de relatie met je klant goed blijft

Vaak denken mensen dat het inschakelen van een incasso bureau de relatie met klanten schade toebrengt. Meestal is het tegendeel juist waar. Als je zelf de klant blijft lastig vallen met telefoontjes en boze brieven doet dat de relatie geen goed. Door een onpartijdige derde partij in te schakelen kun je juist problemen voorkomen. Je haalt de persoonlijke relatie er tussen uit en dat maakt het voor beide partijen prettiger om tot een oplossing te komen. Zo kun je als de facturen betaald zijn gewoon weer samen door een deur. En je hebt je klant een duidelijk signaal gegeven dat je niet met je lat sollen en dat voorkomt problemen in de toekomst.

Nooit meer gedoe met wanbetalers

Een incasso bureau helpt je bij het voorkomen van excessen op het gebied van openstaande facturen. Door het tijdig uit handen geven van openstaande posten hoef je nooit meer lang op je geld te wachten. Je wordt op de hoogte gehouden van het verloop van de procedure en ziet het geld snel op je rekening verschijnen. Daarnaast zal een bureau je adviseren om eerder de vorderingen uit handen te geven dan je wellicht tot nu toe gedaan hebt. Dat scheelt voor jou en je medewerkers een hoop tijd en frustratie.

Het juiste incasso bureau kan zo veel meer voor je doen

Het innen van openstaande vorderingen is slechts een onderdeel van de werkzaamheden die een incasso bureau van je kan overnemen. Als je wilt kun je zelfs je hele debiteurenbeheer overdragen aan een bureau. Dan stuur je zelf alleen nog de factuur en doet het bureau de rest voor je. 

Reacties zijn gesloten